Procesna oprema

MEŠALNE POSODE ZA ČOKOLADO

Mešalne posode za čokolado, so v celoti izdelane iz INOX pločevine. Stene in dno  sta obdana z dvojnim plaščem in na ta način vzdržujeta temperaturo v posodi.Naloga mešala je, da zagotavlja homogeno strukturo po celotnem volumnu. Na mešalu so zmontirane teflonske lopate, katere preprečujejo sprijemanje mase na steno in dno. Izpust je iz sredine koničnega dnesa.

STROJ ZA LUSKANJE-ČIŠČENJE RIB

Naprava za luskanje rib, je v celoti izdelana iz INOX materiala.Nosilno ogrodje je izdelano iz kvadratnih cevi, za lažje premikanje po prostoru. Na ogrodju je nameščeno korito, ki ima padec za lažje odtekanje iz korita. Na konstrukcijo je vležajen vrteči se boben, v katerega damo ribe. Boben je delno potopljen v vodo, zaradi lažjega odstranjevanja lusk. Pogon je izveden preko motorja. Nad motorjem je krmilna elektro omara.

VENTILATORSKI ČISTILNIK ZELIŠČ

Čistilnik je v celoti izdelan iz INOX pločevine AISI 304 ali AISI 316. Sestavljen je iz dveh delov, korita na vozičku, na katerega nalagamo material predviden za čiščenje (borovnice, olive, kamilica), ter korita z dvema ventilatorjema. V koritu so nameščene pregrade, katere je možno prestavljti po dolžini korita. Material po drči usipamo v korito, ventilatorja pa odnašata delce z pregradami ločene prostore. Delce, kateri niso uporabni, na koncu tunela spravimo v vrečo, ostale pa gredo v nadaljno predelavo.

VOLUMETRIČNI POLNILCI

Volumetrična polnilka je namenjena polnjenju predvesem gostejših tekočin, kot so marmelade, paradižnikova mezga, jogurti, ribji namaz-bakalar, majoneza, ter razni mlečni tekoči produkti. Polni se lahko v plastično embalažo, steklenice, kozarce.  Kapaciteta polnjenja je lahko od 0-500ml, do 1000ml, ali več. Pogon je pnevmatski. Naprava se lahko na željo naročnika avtomatizira.

MATURACIJSKA IN PASTERIZACIJSKA MEŠALA

Maturacijska in pasterizacijska mešala so v celoti izdelana iz INOX materiala AISI 304 ali AISI 316, namenjena os za pasterizacijo in maturacijo živilslkih tekočin. Končna obdelava je brušena v »SB« (scoth brith). Sestavljena so iz zunanjega plašča, notranjega dvojnega plašča in dvojnega dna. Postavljena so na nagah, katera so nastavljiva po višini. Bazeni so opremljeni z mešalom.
Na bazenih so ugrajeni priključki za dovod in odvod produkta, priključki za CIP sistem, ter priključki za dovod in odvod hladilne vode ali grelne. Bazeni se izdela po naročilu oiz zahtavah naročnika.

TOPILNIK ČOKOLADE

Topilnik čokolade je izdelan iz INOX materiala. Izdelan je iz posode z mešalom. Mešalo je izvedeno tako, da teflonske lopate drsijo po stenah in s tem se preprečuje sprijemanje materiala na steno. Posoda je z dvojnim plaščem, kateri nam z ustreznim grelnim medijem zagotavlja, da se produkt topi in ne zažiga. Nad posodo je grelna rešetka narejena iz kvadratnih ali okroglih inox cevi, na katero postavimo maso za topljenje. V celotni rešeti je grelni medij, kateri skrbi za topljenje mase. Celoten topilnik je zaprt in izoliran. Na čelni strani so drsna vrata, katera nam omogočajo nakladanje mase. Med toplenjem mase
pa so zaprta, da preprečujemo izgubo temperature v komori.